Helgaktiviteter för barn - Stockholm

2020 - 02 - 22 // FAMILJ

Helgaktiviteter för barn - Stockholm

Är ni ute efter roliga aktiviteter för hela familjen? Oavsett om det är helg eller skollov finns det många roliga aktiviteter att ta del av i Stockholmsområdet. Nedan hittar ni en miniguide till barnaktiviteter i Stockholm :)

BJÖRKLUNDS HAGE 4-H GÅRD

Björklunds Hage 4H-gård - en bit av landet mitt i stan!


En fantastiskt verksamhet som anordnar aktiviteter för barn, ungdomar & familjer för en ökad förståelse för naturen och djuren. Här kan man strosa runt, kika och klappa på djuren, fika på caféet eller leka i lekparken som finns precis bredvid 4H-gården. Det går utmärkt att ta med egen matsäck om det önskas. På skolloven annordnar 4H-gården läger för barn där man får ta hand om djuren samt leka, baka och annat roligt!


https://www.4h.se/bjorklundshage/NATURHISTORISKA RIKSMUSEET

Naturhistoriska Riksmuseet - utställningar, aktiviteter och bio!


På Naturhistoriska hittas utställningar och aktiviteter för barn där de får upptäcka spännande saker om planeten, människor och djur, bland annat dinosaurier. Tips: titta på en film som visas i 3D i  i biografen Cosmonova. Just nu visas en fantstiskt film om hundar. Under skoloven annordnas även speciella aktiviteter. 


https://www.nrm.se/SAGOSTUND - BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS

 (bilder lånade från @Blanddrakarochdragqueens instgram med tillåtelse)


En magisk sagostund!
Några av landets främsta dragartister håller i sagostunder för barn runt om i Sverige. Ett fantastiskt projekt som skapades av konstnären Petter Wallenberg för att motverka skadliga könsroller, utanförskap och mobbning. Vart och när "Bland drakar och dragqueens" håller till samt mer om detta grymma projekt hittar ni på deras hemsida samt instgram. 


https://blanddrakarochdragqueens.se/

https://www.instagram.com/blanddrakarochdragqueens/