Att välja bröllopsfotograf - detta ska ni tänka på

// BRÖLLOP

Att välja bröllopsfotograf - en investering för livet!

Först och främst, STORT grattis! Ni ska gifta er! Wow, helt fantastiskt! Ni har så mycket roligt framför er! Kanske är ni precis i starten av bröllopsplaneringen eller så har ni redan kommit en bit, oavsett är det så himla roligt att ni letar efter en bröllopsfotograf som ska föreviga er dag. En bröllopsfotograf är en investering för livet och fångar tidlösa minnen och känslor. Era bröllopsbilder är oerhört värdefulla. När ni blickar tillbaka på dem om 1, 5 eller 10 år får ni återuppleva er dag precis som den var! Det finns en hel del fantastiska fotografer att välja mellan så här kommer några tips till er på hur ni ska tänka kring ert val:

VILKA BILDER ÄR NI UTE EFTER?

Att anlita en professionell fotograf som har kunskap om hur ni slappnar av framför kameran, ljussättning och fångar de äkta stunderna skapar dem bästa förutsättningar för era bröllopsbilder. Olika fotografer har olika stilar, därför kan det vara bra att tänka på vilka typer av bilder ni är ute efter. Tycker ni om mer uppstyrda bilder eller föredrar ni dokumentära, in-the-moment bilder? Dras ni till ljusare eller mörkare bildstil, det vill säga hur bilderna är redigerade? Ett bra tips är att kika på fotografens hemsida/sociala medier och se en större bildsamling från olika delar av bröllopet för att få en känsla för bildstilen och vad som tilltalar er!

 PERSONEN BAKOM KAMERAN

För att få till fantastiska bilder så behöver ni vara avslappnade och trygga med personer som håller i kameran. Ni kommer spendera många stunder tillsammans med er bröllopsfotograf under er dag. Hur jobbar fotografen för att få till bilderna som just ni vill ha? Exempelvis är mina ledord som fotograf äkta, naturliga och varma bilder som fångar just er och er kärlek där känslorna lyser igenom. Inga stela poser utan en rolig och avslappnad stund framför kameran där jag guidar er med små uppgifter så att vi får till magiska bilder! Jag är fotografen som är varm, glad och närvarande oavsett strålande sol eller ösregn. Jag har alltid ett skavsårplåster i fickan (man vet aldrig!) och är en vän med en kamera som lättsamt närvarar under dagen men även diskret fångar de genuina stunderna. 

Ett tips är att boka in ett samtal med fotografen för att lära känna varandra. Jag erbjuder exempelvis alla mina brudpar att höras på ett första möte fysiskt över en kopp kaffe eller digitalt där vi får möjlighet att träffas, lära känna varandra och bolla tankar och idéer!

EN INVESTERING FÖR LIVET

Som sagt, en bröllopsfotograf är en investering för livet och era bröllopsbilder är så oerhört värdefulla. Era bröllopsbilder ska enligt min filosofi återspegla er, er kärlek och er dag tillsammans med era nära och kära precis som den var samt fånga detaljerna ni noga har valt ut och den vackra miljön runt omkring er. Med tränade ögon som fångar de magiska, äkta ögonblicken och erfarenhet att få er att känna er avslappnade framför kameran är en bröllopsfotograf en ovärderlig investering. Har ni fastnat för en fotograf som ni tycker om? Hör av er i god tid! Många bröllopsfotografer blir bokad ca 6 mån-1 år innan. En bröllopsfotograf ger er tidlösa bilder där känslor och minnen har kapslats in och bevarats. Dessa frysta ögonblick kan ni plocka fram och minnas för all framtid. Minnen väl värda att förevigas och investeras i!

Med det sagt, er stora dag kommer bli fantastiskt! Jag önskar er stort lycka till med ert bröllop och att ni hittar bröllopsfotografen som passar just er! Det kommer bli en  m a g i s k  dag värd att föreviga.