Bröllopsplanering: Elin & Adam svarar på frågor

// BRÖLLOP

Bröllopsplanering & annat: Elin & Adam svarar på frågor! (del 1)

01 - HUR VALDE NI ÅRSTID PÅ BRÖLLOPET?

Jag och Adam har nog alltid tänkt oss ett sommarbröllop, men gärna tidigt på sommaren innan alla semestrar drar igång. Bara några få veckor efter att vi hade förlovat oss (februari 2017) åkte vi på semester till Dominikanska Republiken, där vi ofta pratade bröllop tillsammans. Vi skämtade om hur oförskämt det var att vi blivit bjudna på bröllop två år i rad som krockat med Summerburst (en musikfestival vi alltid gick på tillsammans som yngre) och skålade på att vi minsann inte skulle planera in vårt bröllop under en Summerburst-helg! "Det perfekta hade ju varit att gifta sig 1 juni, det är som startskottet på sommaren" sa vi till varandra. Samma kväll, på en middag på stranden i Karibien så insåg vi att 1 juni är en lördag år 2019, och då bestämde vi oss för att det skulle få bli vår bröllopsdag.

Ska ni gifta er 2020/2021 och har fullt upp med planering? Bröllopsplanering inför er stora dag kan vara både pirrigt, roligt och kanske stundtals övermäktigande. I vilken ända ska ni börja? Under första kontakten och sedan under bröllopsmötet jag har med varje brudpar går vi igenom dagen från start till slut och jag finns alltid tillgänglig för fågor. Elin & Adam gifte sig i juni 2019 och nu planerar även Elin bröllop till en nära vän. I ditta blogginlägg har jag samlat första delen av frågorna jag har fått under mina möten med brudpar och ställt dem till Elin & Adam. Här hittar ni svaren hur de tänkte kring planeringen av deras stora dag!

02 - ETT BRA SPARTIPS INFÖR BRÖLLOPET?

Börja i tid! Det är aldrig kul att känna sig stressad över pengar, så har man möjlighet att börja lägga undan pengar redan innan ni verkligen bestämt datum, så gör det! Alla bröllopslokaler kräven en handpenning vid bokning och då är det skönt att ha den summan klar och inte bli helt ruinerad redan från start. Vi försökte killgissa hur mycket pengar vårt bröllop ungefär skulle gå på, och efter varje bokning och beslut vi tog så såg vi till att spara ihop rätt summa. Varje månad la vi undan pengar för bröllopet och såg till att hushålla med de vi hade kvar utav lönen utan att nalla på pengarna från vårt bröllopskonto. Adam tog några extrapass på jobbet och vi försökte (även fast vi är väldigt väldigt dåliga på det) dra ner på vardagslyx och onödig konsumtion. Ett annat hett tips från mig och Adam - LOPPIS! Vi rensade förråd och garderob och testade lyckan på Täby Bakluckeloppis och tjänade sjutusen på två timmar! Vi var i chock eftersom vi åkte dit utan förväntningar. Vi var eld och lågor över loppisar den sommaren och många släktingar rensade sina hem för att skänka loppisprylar till oss som spons till bröllopet. Vi körde fyra loppisar sammanlagt, och efter det var både jag och Adam helt överens om att det kommer dröja lääääänge innan vi är sugna på loppisar igen.. haha.

Ingenting var svårt - allting var SÅ HIMLA KUL! Åh, jag önskar at jag hade hela bröllopet framför mig fortfarande så jag alltid kunde få planera det! Jag och Adam har alltid haft midsommarfester, kräftskivor och nyårsfiranden - vi älskar att planera fest! Vi tyckte att det var väldigt kul att planera och drömma tillsammans, ofta delade vi på en flaska vin, lyssnade på musik och tände lite ljus i samband med planeringen för den ultimata stämningen. Det kändes aldrig stressigt eller jobbigt utan allting var bara väldigt roligt och mysigt.

Om jag måste välja något som var lite svårare så är det nog att man lätt tappar bort att prioritera sig själva. Mitt i all planering så måste man påminna sig om att göra de val som man själva vill och inte de som vi tror att gästerna förväntar sig eller skulle uppskatta. Glöm inte att det är brudparet som är huvudpersonerna på bröllopet!

03 - NÅGOT SOM VARIT SVÅRT MED BRÖLLOPSPLANERINGEN ENLIGT ER?

04 - ERA ALLRA BÄSTA TIPS INFÖR BRÖLLOPSDAGEN?


1. Välj toastmasters som ni litar på så att ni känner att ni kan släppa kontrollen och bara njuta utav dagen.

2. Ät och drick mycket vatten både dagarna innan och under bröllopet. Nervositet och alkohol är ingen bra kombination med för lite mat. Ni ska orka hela dagen - gärna utan karatefyllor!

3. NJUT! Påminn varandra om att det är eran dag och att den verkligen pågår här och nu.

4. Om någonting mot förmodan inte skulle gå som planerat under dagen - strunta i det! Ingen gäst vet om hur "det egentligen skulle vara". Lägg inte energi på onödiga saker. 

5. Var inte rädd för att be om hjälp inför bröllopet. Delegera uppdrag till nära och kära inför den stora dagen. Oftast blir personen som blir tillfrågad glad över att få hjälpa till - och ni slipper känna er stressade över allt ansvar på bröllopet!

Och stort tack till fantastiska Elin och Adam för att ni svarade på mina frågor. Ni är fantastiska!

@elinthomsen


Nästa blogginlägg:

// VINTERBRÖLLOP!!! >>