Hur slappnar vi av framför kameran?

// BRÖLLOP

Hur slappnar vi av framför kameran?

Ja hur tusen slappnar man av framför kameran egentligen? Att boka en professionell bröllopsfotograf är en fantastisk investering där känslor och minnen från er stora dag bevaras och förevigas på bild. För att fånga äkta och genuina bilder är det av stor vikt att ni känner er avslappnade framför kameran. Kanske lättare sagt än gjort? Jag vet precis hur det känns så fort kameralinsen är framme haha! Därför är det otroligt viktigt för mig att er stund framför kameran skall kännas avslappnad och härlig! Inga stela poser, nej nej! Utan en rolig stund med mycket skratt som skapar fantastiska bilder. Här kommer mina bästa tips för att slappna av framför kameran sam hur jag jobbar för att ni skall ha roligt och känna er bekväma under er fotografering!

INGA STELA POSER

Att ha en professionell fotograf med erfarenhet att få brudpar att slappna av framför kameran är ovärderligt! Just därför är det viktigt att välja bröllopsfotograf med omsorg så att personen som håller i kameran under er bröllopsdag får er avslappnade och trygga. Så som jag jobbar som fotograf blir det inga stela och tillrättagjorda poser! Med små ”uppgifter” guidar jag er genom hela fotograferingen från start till slut där vi skapar avslappnade, naturliga och varma bröllopsbilder. Det blir inga tysta och stela stunder utan jag peppar och samtalar med er så ni vet precis hur ni ska göra. Ni får röra på er, dansa loss, mysa och ta det lugnt, hångla och ha kul! Alla ”uppgifter/instruktioner” är öppna för tolkning och därför blir bilderna genuina och personliga! Det gör inget om klänningen blir lite skitigt eller om allt inte ligger precis perfekt utan jag fångar ER och ER kärlek precis som ni är!

BRÖLLOPSMÖTE & PROVFOTOGRAFERING

Ett annat bra sätt för att ni ska känna er mer avslappnad framför kameran är att träffa er bröllopsfotograf innan er stora dag på ett möte så ni kan gå igenom tankar och bolla idéer! Dessutom kan ni ha en provfotografering/införfotografering/parfotografering (kärt barn har många namn haha!) tillsammans med er bröllopsfotograf. I samtliga av mina bröllopspaket ingår bröllopsmöte och provfotografering just för vi ska få lära känna varandra ordentligt, en viktig del för att ni ska vara bekväma framför kameran. Under bröllopsmötet får ni berätta om era tankar och förväntningar samt får ni prova på att stå framför kameran och fotograferas! Provfotografering är även en underbar möjlighet att föreviga vardagskärleken. Dessutom kan ni använda bilderna till exempelvis inbjudningskort och dekorationer under er bröllopsdag!

AVSÄTT TID TILL ERA BRÖLLOPSBILDER

Om det är något ni inte vill missa är just att avsätta tid till era bröllopsporträtt och gruppbilder. Att ha gott om schemalagd tid under dagen underlättar för att ni ska känna er avslappnade och lugna framför kameran. På bröllopsmötet som äger rum en bit innan bröllopet går vi igenom körschemat för er dag. Under bröllopsmötet hjälper jag er att avsätta den bästa tiden för era bröllopsporträtt och gruppbilder så ni kan känna er trygga och bekväma framför kameran.

VAD GÖR VI OM DET REGNAR?

Ett orosmoment under bröllopsdagen är just regn. Men vet ni? Det blir fantastiskt ändå! Att ha en tydlig plan innan bröllopsdagen gör att ni blir mer avslappnade framför kameran och slipper tänka på vädret. Detta är något som mina brudpar och jag diskuterar vid bröllopsmötet.

TIPS VID REGN PÅ ER BRÖLLOPSDAG:

>vi använder oss av vackra, genomskinliga paraplyer (jag har att låna!).

>vi tar med extra par skor som ni inte är så rädda om! Kanske till och med kör barfota om ni får feeling!

>vi har en plan B där vi kan fotografera på någon vacker plats inomhus! Till exempel i ett vackert växthus!

>ska ni ha utomhusvigsel kan det vara bra att kolla upp om det finns möjlighet att flytta vigseln inomhus, exempelvis till en vacker rustik lada alternativ hyra vackra genomskinliga tält? Ta med några extra filtar ifall det är någon gäst som vill låna!

> ha kul & njut! Det blir en magisk dag med eller utan regn!

Detta var några av mina tips och arbetsflöde för att få er att känna sig trygga och avslappnade framför kameran samt fånga äkta, genuina och varma bröllopsbilder! Planerar du bröllop just nu önskar jag er all lycka till – er stora dag kommer bli helt fantastiskt!