Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?

// BRÖLLOP

Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?

VAD GÖR VI OM DET REGNAR?

Ett orosmoment för vissa brudpar är just regn under bröllopsdagen. Men vet ni? Det blir fantastiskt ändå! Oavsett väder blir er bröllopsdag magisk, fylld med kärlek och glädje! Tillsammans skapar vi en bra plan inför er stora dag ifall det skulle regna. Under bröllopsmötet går vi igenom olika alternativ utifrån just er dag och lokal. Här kommer bröllopsfotografens bästa tips vid regn på er bröllopsdag:


GENOMSKINLIGA PARAPLYER FTW!

Genomskinliga, vackra paraplyer gör sig väldigt fint på bild och jag har några stycken att låna! Under bröllopsdagen tar jag med paraplyerna som ni får låna. Ni väljer helt själva hur mycket ni vill använda dem under porträtten. Beroende på mängden regn och vart vi befinner oss kanske skippar vi paraplyerna helt under korta stunder! 

EN PLAN B

Under bröllopsmötet skapar vi en plan B ifall det regnar på er bröllopsdag. Exemeplvis går vi igenom vart vi kan fotografera porträtten och gruppbilder vid regn. Kanske finns möjligheten att fotografera i närheten inomhus, stå under ett stort träd eller fotografera inne i skogen? Det känns tryggt att ha en backup ifall att! Fotograferar vi inomhus kikar på olika alternativ under bröllopsmötet. Finns det ett vackert växthus i närheten som vi kan fotografera i? Eller finns det ett utstickande tak på en lantlig, rustik lada som ni kan stå under? All min utrustningen kommer vara regnskyddad så det behöver ni inte vara oroliga för! Jag guidar er genom hela fotografering och oavsett om det är strålande sol eller ösregn är jag varm glad och närvarande. Det kommer bli en grym stund framför kameran oavsett!


Har ni en utomhusvigseln kikar vi tillsammans på en plan B vid regn. De flesta lokaler har möjligheter att flytta in vigseln. Vill ni köra utomhus kan det vara bra att gästerna har tillgång till paraplyer och ev. filtar samt se till att skydda elektronik. Ett annat alternativ kan vara att hyra vackra bröllopstält! Tillsammans bollar vi idéer på vilken plats är bäst att fotografera på och olika alternativ vid till exempel vigseln under bröllopsmötet så vi skräddarsyr alternativ som känns bäst för er! Under planeringstiden finns jag alltid tillgänglig om ni har ställa frågor och tankar.

EXTRA PAR SKOR

Ett bra tips vid just porträttten är att ta med/ byta till ett par extra skor! Då håller ni era fötter torra och kan gå friare. Får ni feeling kan ni alltid köra en stund barfota om det känns enklare - ni gör det som känns bäst och härligt för er!

VI HAR KUL!

Med eller utan regn blir er bröllopsdag en magiskt dag! Jag guidar er genom hela fotograferingen så ni kan känna er trygga och avslappnade samt att vi har sedan innan en plan för hur vi gör vid regn. Oavsett väder fångas genuina och varm bilder på er och er kärlek! Håret behöver inte ligga helt perfekt och det kanske blir lite blött längst ner på klänningen - oavsett kommer er dag bli fantastiskt. Tillsammans har vi det roligt och jag förevigar er dag precis som den är med alla underbara känslor och minnen!